Студентська конференція: етикетки харчових продуктів
У коледжі відбулася студентська конференція на тему “Що ховається за Е-цифрами на етикетках харчових продуктів”. У конференції взяли участь здобувачі освіти 37 групи (Белостенна Олександра, Закшевська Аліна, Снісаренко Анатолій, Снісаренко Іван).
Основною метою заходу було підвищення обізнаності учасників щодо класифікації харчових добавок, привернення уваги до їх впливу на здоров’я, а також надання практичних рекомендацій щодо вибору продуктів, що містять ароматизатори, барвники, консерванти та інші складові.
У рамках конференції детально аналізувався склад продуктів, які часто споживає молодь, зокрема енергетичних напоїв (на прикладі Non Stop “Сталкер”) та цукерок (драже M&M”s з арахісом і молочним шоколадом). Проведений аналіз Е-добавок у цих продуктах виявив не лише нейтральні, але й шкідливі компоненти.
Слухачі активно долучалися до обговорення, демонструючи зацікавленість і ділячись власним досвідом щодо вибору продуктів з Е-добавками. Учасники разом із доповідачами сформулювали важливі висновки.
На завершення всі присутні отримали довідкову таблицю з класифікацією Е-добавок за рівнем їх впливу на організм людини.
Окрім цього, серед студентів проведено виставку-конкурс студентських плакатів “Поради для здоров’я”, учасниками конкурсу стали студенти 114 групи ОПП Фармація.
Метою виставки є популяризація здорового способу життя, формування корисних звичок і поширення знань про гігієну серед молоді.
Тематика представлених плакатів охоплює різні аспекти гігієни, зокрема профілактику впливу шкідливих факторів навколишнього середовища на здоров’я, інформацію про якість питної води, рекомендації щодо дієтичного харчування та нагадування про негативний вплив шкідливих звичок.
Студенти продемонстрували свою здатність проводити санітарно-просвітницьку роботу з актуальних питань серед населення.
У голосуванні взяли участь як студенти, так і викладачі. За його результатами перше місце посіла Дар’я Лебедюк із плакатом «Небезпека засмаги влітку».


