Тест містить 30 завдань, на виконання яких відведено 60 хвилин. Зміст завдань відповідає програмі ЗНО з історії України (розділи 6–32) й  охоплює теми, що стосуються подій другої половини XVI – початку ХХІ ст.

Як під час проходження демонстраційного тесту, так і на реальному тестуванні ви зможете вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи отримаєте результат тестування з цього предмета. 

Якщо у вас наразі повільний інтернет або немає можливості працювати протягом 60 хвилин за комп’ютером / з планшетом / телефоном ー завантажте файл із  демонстраційним варіантом тесту з історії України на свій пристрій, виконайте завдання і звірте свої відповіді з правильними. 

 У рубриці «Підготовка до тестів» розміщено тренажер з історії України, метою якого є допомогти всім, хто готується до тестування з цього предмета, запам’ятати дати історичних подій, попрацювати онлайн із зображеннями українських історичних пам’яток та тестовими завданнями, що містять зображення історичних персоналій.